Project
Project
Malderburchtstraat, Nijmegen
Project looptijd: maart 2016 - december 2019
Een eenvoudige straat, waar in duurzaamheidsdoelstelling in een klap werden bereikt, zonder daar extra budget of tijd voor nodig te hebben.
Met dank aan
Het project verhaal
Door op basis van een programma van ambities aan te besteden worden geen eisen, normen of grenzen meegegeven; hierdoor wordt maximaal ruimte geboden om meerwaarde te creëren.
Dat heeft geresulteerd is hoge CO2 reductie, een hoge mate van circulariteit en zijn er veel innovaties toegepast.
Door een bodemsanering te voorkomen en de toepassing van 90% hergebruikt materiaal is veel geld bespaard. Dit geld is gedeeltelijk ingezet voor meerwaardecreatie.
Vanaf de initiatiefase is zowel intern als extern integraal samengewerkt op basis van gelijkwaardigheid. Hierdoor was de samenwerking erg prettig voor iedereen die bij dit project betrokken is geweest.
Project referentie
In het geval van de Malderburchtstraat is dat buitengewoon goed gelukt en is er een prijswinnend resultaat ontstaan. Eef doorziet de kracht van het samenwerken met de markt en weet daarin creativiteit aan te wakkeren.
Nu er een opschaling van “de Malderburchtstraat aanpak” plaatsvindt is Eef de coach die weer collega projectleiders meeneemt in die manier van denken en werken. Zo deelt hij zijn ervaring, vergroot hij zijn impact en draagt hij actief bij aan omgevingen die er letterlijk en figuurlijk een stuk mooier en vooral ook duurzamer door worden.
Vanuit KplusV trekken we graag samen op en zijn we trots op wat we hebben weten neer te zetten en op de beweging die dit in gang heeft gebracht.
Project in de media
Project Locatie
Project documentatie
Project Evaluatie Malderburchtstraat te Nijmegen
Datum: Januari 2020
Auteur: Faith Lynne Hubers van Assenraad
Opdracht: Technische Universiteit Delft
voor de gemeente Nijmegen
Sponsoren: Geert Hendriks & Eef Neienhuijsen