Project

Project

Inkoop duurzame elektriciteit

Project looptijd: 2018 - 2023

Vanaf 1 januari 2018 kopen 17 gemeenten in de regio gezamenlijk Nederlandse duurzame elektriciteit in. Binnen 5 jaar dient al die energie duurzaam in de regio zelf te worden opgewekt.

Met dank aan

17 regio gemeenten, De Groene Metropool Regio, Wiek II, Greenchoice

Het project verhaal

Dit is de eerste keer dat gezamenlijk door gemeenten de inkoop van elektriciteit gekoppeld aan de realisatie van duurzaam opgewekte energie in de regio door aanleg van zonnepanelen, windmolens of waterkracht. De inzet van deze samenwerking is het bereiken van een gezamenlijk doel, het versnellen van de energietransitie en geeft een impuls voor lokale en regionale samenwerking.

Als inkoopstrategie is Best Value Procurement gekozen.
De 16 gemeenten zijn: Arnhem, Berg en Dal, Beuningen, Doesburg, Druten, Heumen, Lingewaard, Mook en Middelaar, Nijmegen, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rijnwaarden, Westervoort, Wijchen en Zevenaar.

Zie ook

Meer opleveringen volgen.

Video afspelen

Video: project mijlpaal bereikt: 100% opwek van duurzame elektriciteit in de regio

01:43 Derk Te Bokkel (Directeur Windpark Koningspleij)
12:42 Film van start van het project
15:05 Eef Neienhuijsen (Projectleider)
16:30 Pim De Ridder (Directeur Wiek II)
32:04 Voorbeeldproject Drijvend Zonnepark (Peter Siekman)
34:08 Voorbeeldproject Cooperatief Zonnedak (Jan Ter Wal)
36:36 Joa Maouche (Wethouder te Renkum)
38:23 Coen De Ruiter (Directeur Greenchoice)
50:08 Harriët Tiemens (Directeur De Groene Metropool)

Project referentie

Erick Wuestman
Erick WuestmanKplusV
Lees verder
Eef is een zeer betrokken trekker van boeiende projecten. Hij neemt geen genoegen met een halve uitleg en wil echt doorvoelen wat er bedoeld wordt met nieuwe ideeën en mogelijkheden, om daarna de ruimte te kunnen geven aan de betrokken professionals om er samen werk van te maken.

In het geval van de Malderburchtstraat is dat buitengewoon goed gelukt en is er een prijswinnend resultaat ontstaan. Eef doorziet de kracht van het samenwerken met de markt en weet daarin creativiteit aan te wakkeren.

Nu er een opschaling van “de Malderburchtstraat aanpak” plaatsvindt is Eef de coach die weer collega projectleiders meeneemt in die manier van denken en werken. Zo deelt hij zijn ervaring, vergroot hij zijn impact en draagt hij actief bij aan omgevingen die er letterlijk en figuurlijk een stuk mooier en vooral ook duurzamer door worden.

Vanuit KplusV trekken we graag samen op en zijn we trots op wat we hebben weten neer te zetten en op de beweging die dit in gang heeft gebracht.

Project Locatie

Project documentatie

De eerste gezamenlijke regionale inkoop van duurzame elektriciteit in Nederland om energietransitie te versnellen.

Eef beantwoordt graag vragen over dit project of het uwe